A genfi Suzuki S-Concept tanulmány óta tudjuk, hogy hatfokozatú váltót kap az új Suzuki Swift Sport, ezen kívül a továbbra használt M16A motort pörgősebbre vették a 7200-as leszabályozási fordulatszámmal. Pontos teljesítményt azonban eddig nem árultak el, és tegnap az esztergomi gyárban se volt hajlandó senki se megválaszolni a kérdéseimet.

Szerencsére azonban az internet segítségével sikerült kideríteni, hogy a Suzuki Europe-nál dolgozó Peter Bondarchuk egy, július 12-én az orosz sajtónak kiadott közleményben már egészen pontosan 100 kW-os, azaz 136 lóerős teljesítményt említ az új SSS-sel kapcsolatban. Ezen kívül még arra is kitér, hogy a Polo GTI és a Ford Fiesta ST lesz az újdonság két legnagyobb ellenfele – azért alaposan pörgetni kell majd a fokozatokat a hatfokozatú váltóval, hogy az autó utolérje a 170-180 lóerős, feltöltött motorral rendelkező konkurenciát. Az új Suzuki Swift Sport sorozatgyártása szeptemberben indul Esztergomban, nem sokkal ezt követően már megvásárolható is lesz a forró ferdehátú.

136 lóerő, hat fokozatú váltó - még a minimálisan könnyebb karosszériával is nehéz lesz tartani a Fiesta ST és a Polo GTI tempóját 136 lóerő, hat fokozatú váltó – még a minimálisan könnyebb karosszériával is nehéz lesz tartani a Fiesta ST és a Polo GTI tempóját