Egy kicsit előreszaladt az Audi a Q1-es modell bejelentésével, hiszen még a típus előtanulmányát se mutatták meg (erre várhatóan valamikor jövőre kerül majd sor). Azonban már most elárulták, hogy 2016-tól már megvásárolható lesz ez a kis szabadidő-autó, amely a most közölt vázlat alapján a VW Taigun testvérmodellje lehet – hasonlóan combos a hátsó sárvédő.

Ennél sokkal hamarabb, várhatóan már 2014 végén megvásárolható lesz majd a Q7-es óriás szabadidő-autó második generációja. Ez már az MLB nevű architektúrát használja, amely az MQB-hez hasonlóan egységes alapot ad majd a VW csoport nagy méretű, hosszmotoros típusainak.

Csöppet kisebb lesz a jelenlegi autónál a karosszéria, és legalább 350 kg-mal csökken a saját tömeg. Ez, és a továbbfejlesztett erőforrások a jelenleginél sokkal alacsonyabb, 25-30 százalékkal alacsonyabb szabványos fogyasztást eredményeznek majd. A jövő vásárlóinak minden bizonnyal le kell majd mondaniuk a V12 TDI luxusáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!