Stratégiai megállapodást kötött a Saab márkát és gyárat birtokló NEVS és a kínai Dongfeng cég, az együttműködés keretében műszaki fejlesztések terén, illetve globális beszerzés és forgalmazás terén fognak majd közösen dolgozni a cégek.

A tömeggyártók között nagyon kis méretűnek számító National Electric Vehicle Sweden nevű cég számára jelentős könnyítést jelenthet, ha a közös alkatrészekből adódóan a darabszámok növelése révén csökkenteni tudja gyártási költségeit. Ezért cserébe a mérnökeinek a tudását adja,  környezetbarát járművek fejlesztésében nyújt segítséget a Dongfengnek. Azt is megemlítik a szerződéskötés kapcsán, hogy a Dongfeng segítségével fejlesztenek majd Saab típusokat az európai és észak-amerikai piac számára.

Tiencsinben június 28-én tették le a NEVS új autógyárának alapkövét Tiencsinben június 28-én tették le a NEVS új autógyárának alapkövét

A NEVS-Dongfeng között most megkötött szerződés azért is érdekes, mert a kínai cég nemrég hasonló együttműködésbe kezdett a francia PSA Peugeot-Citroënnel, és nem nagyon tudnak más műszaki segítséget nyújtani a Saab márka tulajdonosának, mint a franciák által rendelkezésre álló padlólemezeket-technikát. Jelenleg ez azonban még csak találgatás, és nem árulták el a felek, mikor közlik részletesebben, mit is jelent majd a közös munka.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!