Nem kőkemény sportkocsi a Peugeot 3008 GT, inkább az a fajta nagy teljesítményű utazóautó, amelyet néha meg lehet kergetni kanyargós úton is, de inkább tartós autópályázás a terepe.

Ahogy a 308-as GT változatánál, úgy jelen esetben is a 2,0 literes BlueHDi dízel 180 LE/400 Nm teljesítményű változatát alkalmazzák a hatfokozatú automatikus váltóval együtt. Ezt némileg sportosabb megjelenéssel dobják fel, egyedi a hűtőrács, fekete a tető, animált az első irányjelző, szélesebbek a kerékjáratok, hogy elég helye legyen a 19 colos felnikre szerelt 235/50-es abroncsoknak. Extraként választható a fényképeken látható kétszínű – hátul fekete – karosszéria.

Az utastérben rézszínű cérnával követték el a díszvarrást, selymes fényű krómot és valódi tölgyfa betéteket alkalmaznak, alaphelyzetben alcantara, felár ellenében bőr a kárpit. A Peugeot 3008 GT-vel egy időben mutatkozott be a GT Line nevű felszereltség is, amely a széria karosszéria alá rakott 18 colos felnikkel rendelkezik, egyébként a GT specialitásait kapja; a 100 lóerős alap- és a 180 lóerős csúcs-dízel kivételével az összes erőforrással választható lesz.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!