Jól jár, aki gyorsan dönt. A pár nappal a Mercedes CLS Shooting Brake után bemutatkozó 63 AMG változat vásárlói ha gyorsan döntenek, az Edition 1 limitált modellt kapják – 50 lóerővel emelt teljesítménnyel.

Nem mintha panaszkodni lehetne a gyenge erőforrásra, hiszen az 5,5 literes, biturbó V8-as alaphangon is 525 lóerőt és 700 Nm-t tud. Az Edition 1 esetén 575 lóerő és 800 Nm a teljesítmény, ami már több a soknál. A 100 km/órás sebességet 4,4 (Edition 1 4,3) másodperc alatt éri el az autó, a végsebesség a politikailag korrektnek tartott 250 km/órás tempó, elektronikus korlátozással. A váltó minden esetben a 7 fokozatú, dupla kuplungos Speedshift egység, takarékos, Sport, Sport Plus és kézi programokkal.

Utóbbiakban jól megy az autó, előbbiben meg jól fogyaszt, a szabványos átlag 10,1 l/100 km, amelyet legfeljebb megmosolyognak majd a vásárlók. Reprodukálni nem tudják majd… A karosszériát is alaposan felkészítik a hatalmas teljesítményre, a kerékjáratok miatt 56 mm-rel lett szélesebb a karosszéria, nem hiányozhatnak a nagyobb légbeömlő nyílások elölről, a nagyobb spoilerek.

Már most meg lehet rendelni az autót, de az első ügyfelek csak októberben ülhetnek bele a Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake-be, addig meg nézegethetik az autó goodwoodi produkcióját. Miután minden más autó már végigment a pályán, a Mercedes az egyik álcázott prototípust végigküldte az aszfalton, folyamatosan füstölő hátsó kerékkel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!