A Consumer Reports szervezet legutóbbi felmérése szerint az Egyesült Államok autósainak negyven százaléka nem végzi el időben gépjárművének karbantartását, elsősorban anyagi okok miatt.

Nem csak a kis jövedelmű rétegek, de a fiatalok is spórolnak a kötelező szervizekkel, a megkérdezettek 21 százaléka például nem költ fékjavításra, sőt, nem is érdekli őket a dolog. A legtöbben (22 százalék) a kötelező szervizen spórolnak, őket követi a kopóalkatrészeken spórolók (17 százalék) csoportja, végül azok, aki kozmetikai (karambolos sérülések) javításokat (15 százalék) halasztanak el. Az emberek egyébként tisztában vannak azzal, hogy a javítás elhalasztása problémákhoz vezethet, de egyszerűen nem tudják az autóra költeni a szükséges összeget. A legtöbben autójavítóhoz (37 százalék) viszik autójukat, 30 százalék hordja márkakereskedésbe járművét, 11 százalék márkafüggetlen szervizhálózatot választ, a fennmaradó rész saját maga próbálja rendbe rakni autóját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!