Ez gyorsan ment, alig egy héttel azt követően, hogy kiírták a közbeszerzést az orosz elnök és állami felső vezetés autóinak megépítésére, már itt is egy előzetes lista arról, hogy kik szeretnének hozzájutni a megrendeléshez.

Nem csak az orosz autóipar nagyjai vannak ott a listán, de bizony „nyugati” cégek is, és könnyen lehet, hogy egyszerre több győztest is kihirdetnek majd. Arról van szó, hogy a Lada például kifejezetten a luxuslimuzin- és egyterű iránt érdeklődik, az UAZ kifejezetten a terepjáró típusra hajt, ez a két cég pályázata például kiegészítené egymást. A Mercedes-Benz is indul a projekten, igaz, nem saját neve alatt, hanem oroszországi érdekeltsége, a Kamaz teherautógyár révén. Ezen kívül a GAZ csoport (Volga) is jelezte, hogy szívesen részt venne a luxusautó-flotta megépítésében, és természetesen az eddigi udvari szállító, a ZIL is beadja a maga pályázatát. Ezen kívül még a Volkswagen konszernnel kapcsolatban pletykálják azt, hogy elindul a 40 milliárd Ft-os tenderen. A NAMI állami kutatóintézet egyébként az eddigi fejlesztések dokumentációja mellett szakmai segítséget is nyújt majd a pályázat nyertesének, és muszáj megemlíteni azt is, hogy a Porsche Engineering fejlesztőcég segítségére is számíthat majd a megrendelés elnyerője.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!