Magyar médiáknak is felajánlotta a jelenleg börtönben vizsgálati fogságban lévő Thomas B. ügyvédje azt a videót 14 000 euróért, ami állítólag védence ártatlanságát bizonyítja. Az osztrák Kurier újság által megszerzett felvételen látható történések megítéléséről megoszlanak a vélemények.

A következőket lehet látni a felvételen: a Hummeres nem áll meg a rendőri felszólításra, akkor is lassan tovább halad, amikor az egyik motorkerékpáros elé hajt, a másik meg leszáll a járművéről, és a vezetőajtóhoz szalad. Az nem látszik a felvétel rossz minősége miatt, hogy mi történik, de ez után Thomas B. gázt ad, és elgázolja az előtte lévő motorkerékpáros rendőrt.

Miközben az osztrák oldalon több hozzászóló is védi honfitársát, azért érdemes leírni az előzményeket is: a konvojban gyorshajtó terepjárósok nem álltak meg a rendőri felszólításra, a járőrök segítséget kértek, ezek után küldték ki a motoros rendőröket – tehát legalább tíz perce „menekültek” a rendőri intézkedés elől a külföldi sofőrök, élükön Thomas B.-vel. A hajsza utolsó pillanatait látjuk az alábbi videón, amely egy, a konvojban hátrébb lévő autóból készült.

Az osztrák kommentelők azt is kifogásolják, hogy segítségnyújtás nélkül hagyják az árokparton feküdni az elgázolt motorost. Ehhez csak annyi hozzáfűznivaló, hogy még a mentősök is azt tanácsolják, balesetet szenvedett motorkerékpároshoz nem hozzáértő személy ne nyúljon, mert csak súlyosbíthatja a sérüléseit – a sisak és egyéb védőfelszerelések eltávolítása további súlyos sérüléseket eredményezhet.

Az alábbi videó megtekintését 18 éven felülieknek ajánljuk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!