Kínában jelentős azok száma, akik sofőrrel közlekednek, ezeknek a vásárlóknak készül az új Volvo EX90-es csúcsváltozata, a hátul 2 kényelmes fotellel szerelt Excellence. A Sanghaji Autószalonon mutatták be ezt a korlátozott darabszámban készülő modellt, amelyet könnyű felismerni a kétszínű fényezésről (már ha az ügyfél is megrendeli azt) és a 22 colos, aerodinamikailag optimalizált fényezésről.

Az utastérben megszabadultak a hátsó üléssoroktól, azok helyére 2 darab kényelmes fotelt szerelnek, amelyekhez puha párnákat is mellékelnek. Az ülések között hátranyúlva lehet elérni a hűtőt, amely több hőmérsékletre állítható be. A valódi fa borítású középkonzolban – itt van az ülésfűtés (3 fokozat) és masszázsfunkció (5 fokozat) vezérlése, illetve az illatosítót (3 különböző illat) vezérlő Örrefors kristály – van 2 pohártartó, és a konzol alatti kihúzható fiókban van 2 további pohártartó és még egy üvegtartó. Az üléseket fenntartható forrásból származó gyapjú vagy az újrahasznosított forrásból származó Nordico műbőr borítja.

A Volvo az általa gyártott legbiztonságosabb 4 üléses autónak aposztrofálja az EX90 Excellence-t, amelynek a fedélzetén ott van az összes elérhető vezetőtámogató rendszer – a lézeres letapogató 600 méteres látótávolsággal akár 7,5 másodperccel a vezető előtt „jár”. A különböző gyártóktól származó hardverek működését a Volvo saját szoftverje hangolja össze. Az 5G kapcsolattartásra képes rendszer saját magát frissíti, az utasok a Dolby Atmos technológiával rendelkező Bowers&Wilkins hifi jóvoltából 3D-hangzást élvezhetnek, még a fejtámlákba is kerültek extra hangszórók.