Annyiból a futottak még kategóriájába tartozik a kínai Zotye autógyár, hogy nem országosan, hanem csak helyi piacon van jelen a termékeivel. Persze még ez is évi százezres darabszámra elég, de nagyon össze kell szednie magát ahhoz, hogy valami maradandót alkosson.

A most következő Sanghaji Autószalonon egy városi mikroautót prezentál a cég E01 néven, amelyről még a kínai sajtó is azt írja, hogy az a Smart és a Tesla összegyúrásából született. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a fényszórók meg úgy néznek ki, mint a Range Rover Evoque – pardon, kínai emberek biztos jobban ismerik annak másolatát, a Landwind E32-est – lámpái, a lökhárító meg a BMW i3-asra hajaz. Nagyon kicsi járműről van szó, amelynek belsejében egy hatalmas, élére állított táblagép jelenti a középkonzolt és egyben szinte az összes kapcsolót száműzték a belső térből. Ránézésre nem is olyan szörnyű a végeredmény, ahogy azt az ember elképzeli. A hajtást egy 24 LE/85 Nm teljesítményű villanymotorra bízzák, az elérhető csúcssebesség 80 km/h, a maximális hatótávolság 150 km – ez csak városi szaladgáláshoz elég. Egyébként a Zotye E01 nem marad tanulmány, még az idén megkezdik majd a sorozatgyártását, és E02 néven ötajtós karosszériával – Smart Forfour – is választható lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!