A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Nemcsak az autósoknak, hanem a motorosoknak is szól számtalan, a biztonságos közlekedésért indított kampányuk. Nem véletlen, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) hagyományteremtő, idénynyitó Motoros Napot rendezett április 7-én a Hungaroringen. Az eseményen a meglehetősen zord időjárás ellenére rengetegen tették tiszteletüket, és az egészen kicsiktől kezdve a felnőtt motorosokig mindenki jól érezte magát. A résztvevők egyöntetűen kijelentették, a biztonságos és balesetmentes közlekedésért folytatott küzdelem csak akkor lehet sikeres, ha több ilyen rendezvényre tudna kilátogatni a motoros társadalom.

Az NKH hagyományteremtő szándékkal hozza létre a Motoros Napot, amit igazi szezonnyitó rendezvénynek szánt. Olyan motoros találkozónak, ahol a motorkerékpárok üzemeltetésével kapcsolatos műszaki teendőkről, az aktuális közlekedési szabályváltozásokról, és persze még sok minden másról lehet hasznos információt szerezni motorosoknak és más közlekedőknek egyaránt. Nos, a vasárnapi, Hungaroringen megrendezett Szezonnyitó motoros napot figyelembe véve elmondható, a motoros társadalom abszolút mértékben befogadó az ötlettel kapcsolatban. A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram részeként a Kulturált Közlekedésért Alapítvány (KKA) és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) által megrendezett szezonnyitón nemcsak a közlekedési morál és a járművezetők felkészültségének javítását sikerült remélhetőleg elérni, hanem egész családok számára szerveztek olyan programot, ahol a kicsiktől a felnőttekig mindenki jól érezhette magát. Fantasztikus látványt nyújtott, amikor a vállalkozó kedvűek saját motorkerékpárjukkal köröztek a Hungaroring versenypályáján, és amíg a szülők motoroztak, addig a gyermekek kerékpáros ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat, vagy a roppant népszerű mini KRESZ-parkban ismerkedhettek a közlekedés szabályaival.

„Sikeresen lezajlott a Szezonnyitó Motoros Nap a Hungaroringen, s már a helyszínen több pozitív visszajelzést kaptunk mind a hivatalos-, mind a civil vendégek részéről. A Kulturált Közlekedésért Alapítvány nevében köszönetemet fejezzem ki minden résztvevő kollégának a szervezési folyamatban való rugalmas részvételért, a profi szervezésért. Reméljük, hogy a hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvény a jövőben hasonló sikerrel folytatódik” – jelentette ki Sztrapák Ferenc ügyvezető. A rendezvénynek helyszínt biztosító Hungaroring Sport Zrt., valamint a szervezésben és a lebonyolításban jelentős szerepet vállaló Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum munkatársai és meghívott vendégei egyaránt úgy vélik, sok ilyen rendezvényre lenne szükség ahhoz, hogy a közutakon egyre kevesebb baleset történjen.

 „A Harley-Davidson nem hiányozhatott az ilyen rendezvényről, hiszen mindig odafigyelünk, és kiemelten foglalkozunk a balesetmentes közlekedés fontosságával. Az elsők között csatlakoztunk az Életút programhoz is, és az idei, 14. alkalommal megrendezésre kerülő HD Open Road Fest-en immár hagyományosan megtalálhatóak lesznek a közlekedésbiztonsági programok” – jelentette ki Dobai Attila, a Harley-Davidson „magyarországi nagykövete”, az Open Road Fest igazgatója.
A Hungaroringen található Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Nemcsak az autósoknak, hanem a motorosoknak is szól számtalan, a biztonságos közlekedésért indított kampányuk.

„Számunkra a legtermészetesebb dolog, hogy egy ilyen rendezvény számára helyszínt biztosítunk, hiszen a szervezők céljaival maximálisan azonosulni tudunk. Nagy örömömre szolgált, hogy a meglehetősen hideg idő ellenére rengetegen jöttek ki a Hungaroringre, és nagyon sok családot is sikerült megszólítanunk a közös, balesetmentes közlekedésért folytatott kampányunkkal. Mindemellett sikerült azt is bebizonyítanunk, hogy a Hungaroringen igenis több rendezvény is megfér egymás mellett, hiszen a szezonnyitó mellett gokart-bajnokság, illetve a motorosok pályára engedése előtt autósprogram zajlott a legkisebb fennakadás nélkül” – fogalmazott Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!