A Thunderbirds című, 1965-1966-ban készített bábfilm-fantasztikus-akciósorozatban szerepelt Lady Penelope karaktere, aki a FAB1 rendszámú, rózsaszín Rolls-Royceával közlekedett az utakon. Ezt próbálták felidézni a most készített autóval.

Chris Evans fejéből pattant ki az ötlet, a FAB1 Million terv, amelynek célja egy év alatt egymillió font összegyűjtése a mellrák elleni küzdelem támogatásához. A rádiós műsorvezetőként is foglalkozó fiatalembernek személyes tapasztalata is van a betegséggel, édesanyja korábban már átesett rajta. Ezért szeretne segíteni azokon, akik hasonló helyzetben vannak.

A Rolls-Royce azonnal pozitívan állt hozzá a megkereséshez, és felajánlott egy nyújtott tengelytávolságú Ghost limuzint, amelyet aztán az egyedi igényeket kielégítő Bespoke részleg vett kezelésbe. Az utastérben mértékkel használták a rózsaszín bőrt, több helyen is megtalálható a rózsaszín masni logó, és a küszöbléceken is ott olvasható a FAB1 felirat, no és persze az ajtóban elhelyezett esernyőt is elkészítették rózsaszínben. A karosszériát nem fényezték és nem is fóliázták, hanem anyagában színezett műanyaggal vonták be – hat hét munkával.

Az autót április 18-tól lehet bérelni sofőröstül, egy napra 5000 font a tarifa – természetesen van VIP csomag, amikor bármekkora összeget felajánlhat a bérbevevő, cserébe a Goodwoodi veterán-rendezvényre exkluzív belépőt kap a kedves ügyfél. A teljes bevétel jótékony célra megy, Chris Evans és a Rolls-Royce is azt reméli, akár több mint egymillió fontot is össze tudnak gyűjteni a FAB1 Rolls-Royce segítségével egy év alatt. Sok sikert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!