Olaszországban a Villa d’Este rendezvényen debütált a soron következő BMW 8-as sorozat előzetese, ezzel egy időben Németországban, a Nürburgring 24H autóverseny alkalmából álcázva mutatták meg az új M8-ast. Utóbbi apropója az volt, hogy az új modellsorozattal először majd a versenypályákon lehet találkozni, hiszen az M8 GTE már jövőre rajthoz áll majd különféle futamokon.

Párhuzamosan folyik az M8-as fejlesztése a normál változattal, de a piaci bevezetés némi késéssel történik majd meg. Nagyobb légbeömlők, nagyobb teljesítményű fékrendszer és négy kipufogóvégződés jellemzi majd a sportos csúcsmodellt, no és várhatóan az új 5-ös sorozatban debütáló, kikapcsolható összkerékhajtás is ott lesz majd a fedélzeten.

Az M8 GTE fejlesztése is a többi autóval közösen történik, azzal többek között majd a Le Mans-i 24 órás versenyen fognak majd rajthoz állni. Nagyon látványos megjelenést ígérnek ennek a versenyautónak, amiről még az idei év első felében meggyőződhetünk majd, a pályán először 2018 januárjában, a Daytona 24 Hours versenyen lehet majd látni a gépet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!