A prémium-sportlimuzinok piaca nem nagy, de annál fontosabb, hiszen mindenkit érdekelnek a több, mint félezer lóerős autók. Az Audi, a BMW és a Jaguar 550-560 lóerővel szerepel ebben a mezőnyben, a Mercedes egészen 585 lóerőig engedi az E-osztályt. A Cadillac legfeljebb megmosolyogja ezeket, hiszen a CTS-V 650 lóerővel magabiztosan beelőzi a mezőnyt.

Minden idők legerősebb Cadillac személyautója ugyanazt a kompresszoros, 6,2 literes V8-ast kapja, mint a Corvette Z06-os, és a szűkebb motortér ellenére csak 10 lóerővel és 30 Nm-rel csökkent a maximális teljesítmény; még így is maradt 650 lóerő és 855 Nm. Az előddel ellentétben már nincs kézi kapcsolású váltó, egyedüliként a GM saját fejlesztésű, 8 fokozatú automatájával adják a sportlimuzint.

A rajtautomatika segítségével 3,7 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás tempóra a hátsókerékhajtású Cadillac CTS-V, a csúcssebesség 320 km/óra – szó nincs 250 km/óránál meghúzott elektronikus korlátról. A MagnaRide elektronikus lengéscsillapítás az korábbinál 40 százalékkal gyorsabban alkalmazkodik az útviszonyokhoz, a 19 colos felnikre húzott Michelin Pilot Super Sport abroncsokkal 1 G-s keresztgyorsulást képes elérni az autó, amelynél Brembo fékrendszer gondoskodik a megállásról.

A karosszérián csak gyakorlatias átalakításokat találunk, a karbonból készített motorháztetőn lévő szellőzőnyílások kellenek ahhoz, hogy ne melegedjen túl az erőforrás, és a nagy sebességű stabilitást is segítik azzal, hogy az autó alól elvezetik a levegőt. Kellenek a nagyobb légbeömlők, még a rács is ritkásabb azért, hogy a lehető legtöbb friss levegő jusson a hőcserélőkre. A Detroiti Autószalonon bemutatkozó Cadillac CTS-V hivatalos csatornákon keresztül is elérhető lesz majd az európai márkakereskedésekben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!