Tavaly nem egyszerűen megnyerte, hanem dominálta a FIA túraautó-világbajnokságot a Citroën C-Elysée, amely Európa és Afrika mellett bizony Kínában is sikeres. Amíg mifelénk olcsóautó a tágas utas- és csomagterű lépcsős hátú, addig Kínában bizony már jól felszerelt típusnak számít.

Ehhez arra is szükség van, hogy arrafelé nem csak a helyi konkurencia kínál kifejezetten olcsó lépcsős hátú autókat, de bizony maga a Dongfeng-Citroen is, amelynek kereskedéseiben még mindig ott találjuk az egykori ZX-en alapuló (C-előtag nélküli) Elysée szedánt. Ez nagyjából 2,8 millió Ft-os áron érhető el, míg a C-Elysée alapára 3,7 millió Ft-nak megfelelő jüan. Nem csoda, hogy nagyon igyekeznek utóbbi fejlesztésével.

A Dongfeng-PSA által gyártott C-Elysée felszereltségét tovább gazdagították láblengetős csomagtér-nyitással, és újak az ajtókárpitok is, amelyen az ablakemelő kapcsolók is helyet kaptak – széria a négy elektromos ablak. Egyelőre még csak az 1,6 literes, 114 lóerős szívómotorral lehet megvásárolni a kínai gyártású Citroën C-Elysée-t, de hamarosan az 1,2 literes, 130 lóerős turbómotor és még ennél is erősebb, 1,8 literes szívómotor is megjelenik majd a kínálatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!