Védjegy-oltalom alá helyezték a még be sem mutatott SLK-t Védjegy-oltalom alá helyezték a még be sem mutatott SLK-t

Amióta a hivatalos videó fent van az interneten, nem igazán lehet titkokról beszélni a Mercedes SLK roadster harmadik generációja kapcsán. Ennek megfelelően már nem is nagyon izgatja a titoktartásért felelős embereket, hogy elfogadták a formatervvel kapcsolatos védjegy-bejegyzést a megfelelő Uniós hivatalban, ahol ilyenkor közreadják a tárgyól készült fényképeket.

Hátul nem új, csak csiszolt a forma Hátul nem új, csak csiszolt a forma

A színes videót követően tehát most szürkeárnyalatos állóképeken is megismerhetjük az új Mercedes SLK-t, ennek megfelelően a Genfi Autószalonra időzített hivatalos bemutató csak a műszaki adatok megismeréséről szól majd.

Az új generáció előfutára lenne ez a Smart roadster? Az új generáció előfutára lenne ez a Smart roadster?

Ennél kevesebbet lehet tudni a Daimler másik roadster újdonságáról, amely a világ első, esőkabátos autójának, a Smart Crossblade-nek utóda lehet, ha egyáltalán eljut a sorozatgyártásig. A forma nm mutat rokonságot a jelenlegi generációval, a Renault-val közös alapokra, Renault technikával készülő új Fortwo generáció csak jövőre várható. Lehet, hogy a Tridion utascellát búcsúztatják ezzel a különleges autóval, de az is lehetséges, hogy csak figyelemfelkeltő tanulmány az autó.

Ott vannak a vízlefolyók az ülés alján, azaz szériagyártásra alkalmas Ott vannak a vízlefolyók az ülés alján, azaz szériagyártásra alkalmas

Ami rögtön feltűnik az eredeti Crossblade-hez képest, az a meglehetősen nagy méretű szélvédő, amely azonban továbbra sem alkalmas tető rögzítésére. Kerek fényszóró és hátsó lámpák, megtört övvonal jelent újdonságot az aktuális Fortwo-hoz képest, azaz nagyon is lehetséges, hogy a következő Smart előzetesét látjuk a képeken.

Crossblade-utód lehet az autó, amelyet nagyon várnak az USA-ban is Crossblade-utód lehet az autó, amelyet nagyon várnak az USA-ban is