Az elmúlt évben elköszöntek a szervezők, az érintett települések vezetői pedig befektetőknek ajánlották fel a területet.
Az év elején beszámoltunk arról, hogy elmarad a babodi Off Road, mivel a területen technikai sportcentrum épül. A hír hallatán egyre többen keresték meg az érintett települések, Somogybabod és Somogytúr önkormányzatát, valamit a rendezvény egykori szervezőit, érvelve az autós sportesemény megrendezése mellett.

Az Off Road szerelmesei megalapították a Babodi Terepesek Körét, melyhez tíz Off Road szövetség csatlakozott. Felállítottak egy új szervezői gárdát is, hogy kellően fel tudjanak készülni a jó idő esetén több tízezer érdeklődőt vonzó eseményre. Már csak az önkormányzatok, illetve a leendő befektető beleegyezésére volt szükség.

– Megkerestük a befektetőt az igénnyel, aki nem zárkózott el, nem volt kifogása a verseny megrendezését illetően – mondta Müller Tibor, Somogytúr polgármestere. – A településeknek is jól jön a bevétel – tette hozzá Csima Sándor, Somogybabod első embere.

A múlt héten a két polgármester, valamint a szervezők képviselői aláírták a megállapodást, melynek értelmében Pünkösdkor megrendezésre kerül a 21. Nemzetközi Terepjáró Fesztivál.
– Sok munkánk lesz az idő rövidsége miatt. Nagy összefogásra van szükség az egyesületek részéről is, mivel csak öt hét áll rendelkezésre a nagy eseményig – mondta Galambos Attila, a szervezők képviselője. A régi rendezőket is felkerestük, akik átadták tapasztalataikat és szakma tanácsokkal segítenek bennünket.

Közel ezer versenyzőre számítanak az ország második legnagyobb autós rendezvényén, melyet szinte mindenhol ismernek Európában.