Elege lett a kínai felső vezetésnek abból, hogy a katonaság által kiadott – elméletileg csak a hadrendben lévő járművekre, illetve a katonák saját járművein használható – rendszámtáblák újgazdagok luxusautóin kötnek ki. Akik ezzel például az érvényben lévő rendszámkiadási korlátozásokat játsszák ki.

Május elsejétől vezetik be a katonai rendszámok reformját, az intézkedés célja a fegyveres erők tekintélyének megőrzése. Május elsejei hatállyal az összes jelenlegi katonai rendszámtábla érvényét veszti, újakat pedig csak szigorú előírásoknak megfelelő járművekre adnak. A szabályozás lényege, hogy 3,0 literesnél nagyobb lökettérfogatú járműre nem kerülhet katonai rendszám, olyanokra sem, amelyet 450 000 jüannál drágábbak, illetve név szerint megtiltják az ilyen hatósági jelzések használatát a következő autókon: Mercedes, BMW, Lincoln, Cadillac, Bentley, Jaguar, Porsche, Land Rover, Range Rover, Porsche Cayenne, Audi Q7, Volkswagen Phaeton. Az új rendszámtáblákat központi számítógépes adatbázisban regisztrálják, és a rendszert összekötik az autópályák fizetőkapuinál található kamerákkal is, amelyek így képesek lesznek kiszűrni a nem megfelelő járművön használt táblákat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!