Lényegében egy teljesen új autót készítettek a Ram márkánál a rendőrségi feladatok ellátására, hiszen a jármű alapját képező autóból csak a karosszériaelemeket tartották meg változatlanul.

Nagy teherbírású felfüggesztéseket kapott a Ram Special Services Police Truck, rövidebb végáttétellel a jobb gyorsulás miatt. Teljesen új az elektromos rendszer, amely mindenféle rendőrségi eszköz – számítógép, radar, fényhíd – áramellátását is képes tartósan biztosítani, és van hálózati 110 V-os csatlakozás is egyéb készülékek számára. Megerősítették az ajtózsanérokat, hogy az esetleges páncélozás során ezzel már ne kelljen törődni.

Az 5,7 literes Hemi V8-as teljesítménye 390 lóerő, ehhez különösen nagy méretű olajhűtő csatlakozik, hogy bírja az üldözéseket is a jármű. A sebességmérő műszer természetesen hivatalosan kalibrált, akár bizonyítékként is felhasználható az általa mutatott érték. A kemény bevetésekre szánt jármű hajtásláncára 5 év/160 000 km garanciát vállal a Ram.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!