Több évtizeddel ezelőtt egy tűzben annyira károsodott az itt látható, 1952-ben gyártott Ferrari 225E kupé belseje, hogy nem maradt semmi olyan elem, amely alapján a felújítók elindulhattak volna, ráadásul a gyári archívumban se szerepelt, milyen volt az eredeti belső. Jobb híján pár fekete-fehér fénykép és a kortárs autók alapos vizsgálata alapján valószínűleg az eredetinek megfelelő belső teret készítettek a gyári Ferrari Classiche műhely munkatársai. A mintegy két éves felújítás nagy része a tűzkár elhárítását jelentette.

Az 1952 májusában elkészített autóval tulajdonosa, Antonio Sterzi gróf júniusban már a Mille Miglia versenyen hajtotta, majd a Coppa della Toscana, a Bolzano-Mendola hegyi felfutó és a Coppa InterEuropa következett Monzában – utóbbi számára leszerelték róla a lökhárítókat, amelyeket azóta se kapott vissza. Azt nem közölték, a majdnem gyári állapotú, de a gyár által veteránként elismert Ferrari 225E-nek mennyi az értéke a felújítást követően.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!