Ahogy korábban, idén is egy névre szóló limitált szériás autóval ünnepli a BMW a DTM-bajnokát. Bruno Spenglernek mattfekete M3-as kupéval kedveskedtek, Marco Wittmann egy meglehetősen színes M4-es kupét kapott.

A BMW RMG csapat német pilótája, Marco Wittmann két futammal a tíz fordulóból álló 2014-es szezon vége előtt lezárta a pilóták közti egyéni pontversenyt: szeptember 14-én, az 52 körös lausitzringi futamon, hazai közönség előtt bajnokként száguldott át a kockás zászló alatt. A BMW M GmbH stílusosan ünnepli meg a Német Túraautó Bajnokság idei szezonjában elért kettős győzelmét: a BMW M4 DTM Champion Edition névre keresztelt különleges kiadással.

Mindössze 23 darabos a limitált széria – ez Marco Wittmann versenyautójának 23-as rajtszámát tükrözi -, a karosszéria Alpesi Fehér fényezést kap, majd a BMW Individual Garchingban található műhelyében nyeri el végleges formáját. A színes csík-dizájnnal kiegészített matt fekete motorháztető és csomagtérajtó kiválóan egészítik ki a is szénszál-erősítésű műanyagból készült tetőt, a hűtőrács keretét narancssárgára fényezik, és amíg az első kerékívek mögé egy M logó, addig az ajtókra a 23-as rajtszám, a hátsó oldalablakokra pedig egy német zászló, mellette a „WIT” név, illetve a „DTM Champion 2014” felirat kerülnek fel.

A küszöbborításokon Marco Wittmann aláírása díszeleg, az autogram a műszerfal karbon betétjén is megjelenik, amelyen a „DTM Champion 2014” felirat és a sorszám mellett. A BMW M4 DTM Champion Edition vásárlói vezetéstechnikai tréningen vesznek majd részt a Nürburgringen, ahol Marco Wittman tanítja nekik a sportos vezetést.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!