Noha már több helyen is megindult a Toyota Mirai forgalmazása, még mindig úgy szerepel a műszaki adatok között, hogy az egy feltöltéssel 650+ km-es hatótávolság előzetes érték. Most pedig Franciaországban bebizonyították, hogy egy kis odafigyeléssel akár az 1000 km is túlléphető, egészen pontosan 1003 km-t tettek meg a hidrogén-tüzelőanyagcellás autóval úgy, hogy a fedélzeti számítógép még 9 km-es hatótávolságot jelzett.

Május 26-án került sor a rekordkísérletre a Párizstól délre fekvő területen, Loir-et-Cher és Indre-et-Loire régiókban, május 26-án hajnali 5:43-kor indultak útra az Orlyban található hidrogén-töltőállomástól. Összesen négy sofőr volt, Victorien Erussard, a hidrogén üzemanyaggal foglalkozó Energy Observer alapítója, James Olden, a Toyota Motor Europe mérnöke, Maxime le Hir Mirai termékmenedzser és Marie Gadd a Toyota francia PR menedzsere. Ők a bárki által használható fogyasztáscsökkentő technikát használták a közúti közlekedés során, az autón semmiféle módosítást nem hajtottak végre.

A rekordkísérlet idején az Eifel-tornyot hidrogén-generátorban termelt áram segítségével világították meg, a Toyota ugyanis nem csak autókban akarja hasznosítani a tüzelőanyagcellás technológiát. Az autógyártó által életre hívott Szövött városban is fontos szerepe lesz ennek az energiaforrásnak.
“Nagyszerű eredményt értünk el új Mirai modellünkkel. Valójában ez a siker nem más, mint a márka ‘vágj bele a lehetetlenbe’ szlogenjének megtestesülése, hiszen mindezt korlátainkon átlépve értük el. Külön szeretném megköszönni a Toyota France és a Toyota Europe csapatának, csakúgy, mint Victoriennek az Energy Observernél. Csak az ilyen erős együttműködésekkel érhetjük el céljainkat, és csak így teremthetünk igazán környezettudatos társadalmat. A Toyota ‘Beyond Zero’ ambíciója a jövő hírnöke.” – fogalmaz a rekord kapcsán Frank Marotte, a Toyota franciaországi ügyvezetője.