Kifejezetten a kínai szuperautó-vásárlók kedvéért készül a Koenigsegg legújabb limitált szériája, amelyből a One:1 név ellenére öt példányt fognak készíteni, tehát nem lesz annyira egyedi, ahogy azt a név mondja.

Novemberben, a Guangzhoui Autószalonon leplezik majd le a kocsit, nem véletlenül, hiszen a hatalmas országon belül ezen a vidéken adják el a legtöbb szuperautót, arra számítanak, hogy már  a kiállításon túladnak az autókon. Ezek megjelenését egyébként az FFF Automobile nevű céggel közösen alakítják ki, utóbbi Kína leghíresebb és legnagyobb volumenű szuperautó-értékesítő vállalkozása.

A hírek szerint egyébként nem csak a megjelenés, de a motor is különleges lesz, 1400-1500 lóerőről van szó, amelyet még a Kínában kapható üzemanyaggal is tud majd az autó, nem kell E85-tel tankolni. Luxusadók nélkül 2 millió dollárnak megfelelő vételárról lehet hallani a Koenigsegg One:1 kapcsán, de könnyen lehet, hogy még ennél is drágább lesz majd az öt példány.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!