Az autógyártás mellett a Toyota konszern egyik érdekeltése a készházak építésével foglalkozik, azonban a most bejelentett Szövött város fantázianevű, 175 hektáros területen megvalósuló fejlesztőközpontban valószínűleg nem ez utóbbi divízió játssza majd a főszerepet. A városnyi méretű fejlesztőközpont célja, hogy teret adjon minden olyan technológiának, ami a nagyvárosi életformában kaphat szerepet a jövőben.

Természetesen megújuló energiát használnak majd a központban, ahol önvezető járművek is lesznek majd a közösségi közlekedésben, a lakásokon belül pedig önjáró robotok segítenek a lakosoknak, legyen szó takarításról vagy épp idős személyeknek társaság biztosításáról. A zöldmezős beruházásban komoly szerepe van annak, hogy így a közművek hálózatát is nulláról tudják felépíteni a jövő igényeinek figyelembevételével.

A dán Bjarke Ingels Group építésziroda a Toyota partnere. Három zóna lesz a településen belül, van, ahol gyors járművek is közlekednek, lesznek gyalogos övezetek és ezek összeköttetését vegyes területek végzik. Az épületeket túlnyomórészt fából építik majd hagyományos japán technikák segítségével, a fizikai munkát pedig nem emberek, hanem robotok végzik. A lakásokban elhelyezett érzékelők folyamatosan figyelik majd az ott tartózkodók egészségi állapotát.