A Dél-Kaliforniában működő Bavarian Workshop nevű cég építette meg egy vásárló megrendelésére az M2-es BMW-t – ami egy 2002-es karosszéria és egy E30-as M3-as technikájának ötvözése.

A motor beépítése egyszerűen ment, hiszen a 2,3 literes négyhengeres ugyanabba a motorcsaládba tartozik, mint az eredeti, a váltónak azonban már egyedi tartót kellett készíteni, és a hátsó féltengelyeket is le kellett rövidíteni. A gyárinál sokkal nagyobb teljesítmény miatt erősítések behegesztésével merevebbé tették a karosszériát. Az Alpine kerekek mellett Wilwood fékek és sportosabb rugók-lengéscsillapítók teszik teljessé a csomagot. Az utastérben Recaro kagylóülések és Nappa bőr jelenti a változást. A szériaállapotában hagyott motor repíti az E30-asnál könnyebb karosszériát, a százas sprintet mintegy 1 másodperccel hamarabb teljesíti az autó – kicsivel több, mint 5 másodperc alatt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!