Most jelentette be a Seat, hogy a következő években négy teljesen új modellel bővítik a kínálatot, de ez nem jelenti azt, hogy a meglévőket hanyagolnák. Például most minden, a Leon kompakt autóban elérhető különlegességet csomagoltak egybe, aminek a Cross Sport elnevezésű autó lett az eredménye.

Ehhez a háromajtós SC karosszériát, és azon belül is a Cupra modellt vették alapul, de még csavartak egy kicsit a 2,0 literes turbómotoron, így annak nem 290, hanem 300 lóerő a csúcsteljesítménye, a maximális nyomaték 380 Nm. Az igazi nagy fejlődést azt jelenti, hogy mind a négy kereket hajtja az erőforrás, az ötödik generációs, számítógéppel vezérelt Haldex-kuplungos összkerékhajtást azért alkalmazták, hogy talajtól függetlenül képes legyen megdöbbentő gyorsulást produkálni az autó.

Jelen pillanatban ez nem érhető el a Leon Cupra esetén, de fényképeztek már olyan prototípust, ami ilyennek rendelkezett. Szóval a hatfokozatú DSG váltóval szerelt Cross Sport tanulmány 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, és azért, hogy ezt akár földúton is képes legyen végrehajtani, 41 mm-rel megemelték a hasmagasságát – a rugóút és a kerekek átmérője is nagyobb lett. Az egyébként csak kombi karosszériához elérhető X-Perience megjelenését idéző alsó védőburkolatot kapott a felépítmény, amelyet a 20V20 tanulmány esetén is használt narancs fényezéssel láttak el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha pontosan ebben a formában nem is valósul meg a Seat Leon Cross Sport, az X-Perience csomag kiterjesztése az egyéb karosszériaformákra és az összkerékhajtású – és bőven 300 lóerőnél erősebb – Cupra is bemutatkozhat a közeljövőben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!