Egy reménybeli vásárló épp próbaútra indult a helyi márkakereskedés Bentley Continental GTC típusú tesztautójával a kínai Foshan városában, de nem jutott messzire. Egész pontosan kifordult a kapun, adott egy nagy gázt, és azzal a lendülettel ki is gyulladt a kocsi.

A potenciális vevőjelölt és az anyósülésen helyet foglaló értékesítő rögtön kiszállt, és hívták a tűzoltókat, akik gyorsan a helyszínre értek, és 20 perc elteltével már be is fejeződött a mentőakció. A W12-es biturbó-motorral telezsúfolt orrban szerencsére nem nagy tűz keletkezett, a bal oldalon kapott lángra valami, amit aztán bő vízzel oltottak el a tűzoltók. Kérdés, mi okozott nagyobb kárt, a lángok, vagy a nagy nyomással és nagy mennyiségben az elektronikával telezsúfolt motortérbe ömlő víz?

A híradások már nem szólnak a dolgok kimeneteléről, de nagy valószínűséggel a potenciális vevőjelölt elállt a vásárlástól. Ha egy alaphangon 3,21 millió jüanba (119 millió Ft) kerülő gyári új autó mintegy 300 méter elteltével kigyullad, akkor ezek után nem nagyon bízik az ember a technikában. Egyedi esetről van egyébként szó, nincsenek a Porsche 911 GT3-ashoz hasonlóan sorozatos tűzesetek, úgyhogy a Bentley Continental esetén nem számíthatunk visszahívásra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!