Nagyon ideje volt már a Porsche Design Studio felépítésének, a weissachi fejlesztőközpontjában végre egy tető alá került minden, a formatervezéshez valamilyen szinten kapcsolódó részleg, beleértve a prototípus-építést és a szélcsatornát is – korábban 12 épületben dolgoztak a mérnökök -, így került ez az egész 200 millió dollárba, azaz 46 milliárd Ft-ba. A dizájn részlegen kívül elektronikai fejlesztőközpont is működik majd az új épületben. Weissachban 1961-óta üzemeltet tesztpályát a Porsche, az első fejlesztőközpont 1971-ben épült fel, jelenleg mintegy 6000 alkalmazott dolgozik itt.

Ehhez képest bagatell áron, mindössze 205 millió randért (4,48 milliárd) került a cég tulajdonába a dél-afrikai Kyalami versenypálya, amelyet múlt csütörtökön árvereztek el. Véget ért az a bírósági eljárás, amelyben a pálya értékesítését próbálta megakadályozni az a 11 jogi és természetes személy, akik szerint őket illette volna a csődbe ment Bothafonstein farm részét képező versenypálya.

Joff van Reenen, az árverés vezetője két ujjának fenntartásával jelezte, hogy a legkisebb ajánlat 200 millió rand, ezt követően 1 perc 50 másodperccel később befejeződött a licit 205 millió randos áron, a győztes a Porsche AG lett. Kilenc regisztrált licitáló volt, köztük több ingatlanfejlesztő is, akik a 72 hektáros telken lakóházakat és irodákat építettek volna. A német sportkocsigyár szándékai szerint továbbra is a dél-afrikai motorsport-élet szerves része marad a Kyalami pálya, részletesebb terveket az után árulnak el, amikor ténylegesen is a tulajdonukba kerül majd a létesítmény.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!