Nagy meglepetés volt, hogy nem csak a Camaro modellfrissítést mutatta be a Chevrolet a New Yorki Autószalonon, de visszatért a Z/28-as modellváltozat is, minden korábbinál keményebb tudású, szívómotoros csúcsmodellként.

És itt nem csak holmi PR-szájbarágásról van szó, hanem egy igen is sportosan mozgó kocsiról, amelyet az alábbi videofelvétel bizonyít. Azon 7 perc 37,43 másodperc alatt fut egy kört a Camaro Z/28-as a Nürburgringen – nem épp ideális körülmények között, hiszen nedves az aszfalt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kör kedvéért kipakolták az autóból az audióberendezést és a hangszigetelést, és 305/30 ZR 19-es Pirelli PZero Trofeo R abroncsokat húztak a felnikre, és az állítható lengéscsillapítókat is a legkeményebbre csavarták. De azért így is szép érték ez, főleg ha azt vesszük, hogy gyorsabb a Camaro az ugyanezen 500 lóerős, 7,0 literes V8-assal hajtott C6-os Corvette Z06-nál meg az 550 lóerős, kompresszoros V8-assal hajtott Camaro ZL-1-esnél.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!