Hamarosan indul a Ford Escort forgalmazása Kínában, ami nem más, mint egy átkarosszált, előző generációs Focus. Azonban utóbbi még mindig jól fogy a hatalmas országban, ezért nem váltják le, hanem egyszerűen átmárkázzák azt. A szeptemberi Chengdui Autószalonon debütál majd a Jia Yue elnevezésű autómárka, amelynek első típusát láthatják itt.

A Jia Yue nagyjából „Hatalmas előrelépésnek” fordítható, csak kérdés, mire gondoltak a Changan-Ford szakemberei, amikor ezt kitalálták? A hiba nem Önökben van, tényleg csak a márkajelzést cserélték le az autón, ráadásul különösebb fantázia hiányában a Daewoo márkajelzésre erősen hasonlító grafikával töltik meg az ovális jelvényeket. Műszakilag se lesz változás, a CAF7000BEV kódnéven készülő újdonság/régiség motorterében az 1,8 literes, 125 lóerős négyhengeres dolgozik majd, a váltó 5-ös kézi kapcsolású vagy 4 fokozatú automatikus. Miért fogják mégis szeretni a Jia Yue szedánját? Mert olcsón adják, 3,3 millió Ft-na megfelelő jüan alatt lesz az indulóár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!