Angliában épp egy kampány zajlik, amelynek a célja hogy az összes lakott területen a főútvonalak kivételével 20 mérföld/órás (32 km/óra) sebességkorlátozást vezessenek be. Egy 47 éves családanya, bizonyos Diane Greenwood perrel fenyegeti lakóhelyét, Cleveleys városát, ha ott jövőre bevezetik a sebességkorlátozást.

Szerinte az autója, egy BMW 320d negyedik fokozatban alapjáraton is 22 mérföld/órás tempóval megy, azaz a 20 mérföld/óra tartásához harmadikba kell kapcsolnia, a magasabb fordulatszám meg nagyobb kopást és magasabb károsanyag-kibocsájtást eredményez majd. Márpedig ő ezt nem hagyja, hanem a várostól követel majd kártérítést.

A hölgy egyébként egyetért az iskolák vagy forgalmasabb kereszteződésekben kihelyezett sebességkorlátozásokkal, azzal van baja, hogy a kihalt részeken (tanyaszerű beépítettség) is 20 mérfölddel kell majd haladni. Az igazi problémát abban látja a háziasszony, hogy a statisztikák szerinti javulást nagyvárosokban mérték/mutatták ki, ahol a dugók miatt a lassabb tempó tényleg egyenletesebb haladást eredményezett, azonban az ő a kisvárosias-falusias környezetében még nincsenek tapasztalatok a 20 mérföld/órás sebességkorlátozás hatásairól. A megoldás? Legközelebb majd nem kell megspórolni az automatikus váltó árát…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!