Az Ariel Atomot nem nagyon érdemes más autókkal összeereszteni, mert azoknak nem sok esélyük van vele szemben, a tulajdonosok mostanáig pályanapokon élvezhették a – tét nélküli – száguldozást.

Az most megváltozik, Nagy-Britanniában ugyanis életre hívták az Ariel Atom Cup-ot, amelyben egyforma tudású autók csapnak majd össze egymással. Az Ariel Atom Cup tömege 500 kg (25 kg-mal kevesebb az utcainál), 2,0 literes Honda Civic Type R blokkon alapuló szívómotorja 245 lóerős, és kapott még egy csini bukókeretet is az autó.

Rögtön három csomagra is benevezhetnek az Ariel Atom Cup versenyautót megvásárló ügyfelek, az autó vételárán felül 81 ezer eurórért lehet egyáltalán indulni a bajnokságban, aki a 91 ezer eurós csomagot választja, annak már biztosítják a üzemanyagot, a gumikat, és minden egyes futam előtt egy versenyző elmagyarázza az indulónak az adott pálya titkait. A 107 ezer eurós csomagban mindezeken felül már benne van a versenyautó szállítása, tárolása, és annak karbantartása is. Egyelőre csak az Egyesült Királyságban fognak versenyezni az Ariel Atomok, de a hírek szerint az Egyesült Államokban is fontolgatják egy márkakupa indítását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!