A Porsche autógyár tavaly megpróbálta felvásárolni a Volkswagen konszernt, azonban a tőzsdei műveletek során elspekulálta magát, aminek az lett a vége, hogy a Volkswagen nyelte le a Porschét.

A folyamat során a sportkocsi-gyár felvásárolta a Volkswagen összes, szabad kereskedésben lévő részvényét, majd miután ezt bejelentette, azok árfolyama hatalmasat emelkedett. Ez a mozzanat az, ami néhány amerikai pénzügyi alapnak hatalmas veszteséget okozott, hiszen azok arra játszottak, hogy esni fog a VW részvények árfolyama. Hatalmas összeget vesztettek, amit jogi úton próbálnának visszaszerezni a Porsche márkától.

Ez egyébként immár a második per ugyanebben a témában, a felperesek egy része ugyanaz, mint az első jogi eljárás idején, amelyet decemberben utasított el egy manhattani bíró – ebben az ügyben fellebbeztek. A Porsche nem aggódik a perek miatt, és úgy tűnik a piac sem, hiszen 0,2 százalékkal emelkedett a zuffenhauseni autógyár részvényárfolyama. Már többen próbáltak pert indítani az ügyben, de egyik se állta meg a helyét.