Korábban már láthattuk az új Swift végleges megjelenését kiszivárgott rajzokon, a japán Livedoor nevű oldalon most néhány új adatot is közöltek gyári prospektusra hivatkozva. A japánok a Genfi Autószalonon tartják az Európa-premiert, de várhatóan már ezt megelőzően megjelenik majd a belpiacos változat – utóbbira vonatkoznak az értesülések.
swift2
Eszerint az alapmotor továbbra is az 1,2 literes négyhengeres szívó lesz, amelynek 91 lóerő lesz a teljesítménye, az alapváltozat tömege 830-850 kg lesz attól függően, hogy 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy fokozatmentes automatikus váltót kap. Felár ellenében lesz elérhető az 1,0 literes Boosterjet turbómotor, amelynek teljesítményét azonban visszaveszik 102 lóerőre, és legalábbis Japánban csak 6 fokozatú automatikus váltóval adják majd. A Suzuki Swift Sport leghamarabb fél-egy éves késéssel érkezik majd, arról még nincsenek hivatalos forrásból származó információk – nagyot nem tévedünk, ha az 1,4-es turbómotort jósoljuk 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval.
swift3
Az új megjelenésen és technikán kívül még a jelenleginél sokkal jobban testre szabható lesz majd a megjelenés, az eltérő színű tető mellett különleges kék és vörös fényezés is választható lesz majd felár ellenében.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!