A legújabb hírek szerint már az idén, tehát jó eséllyel a Párizsi Autószalonon leplezik le a Suzuki Swift új generációját, amelyről úgy tűnik, mindenféle álcázást nélkülöző fényképek szivárogtak ki egy márkakereskedőknek tartott rendezvényről, rögtön a normál és a Sport modellről, és a műszerfalat is láthatjuk.

Nagy valószínűséggel megszűnik a kis darabszámban fogyó háromajtós karosszéria, cserébe az ötajtós megjelenését rejtett hátsó kilincsekkel dobják fel. Immár nem csak sejtetik, tényleg hatalma méretű légbeömlő van a kocsi orrán, új formájúak az első lámpák, az itt induló lemezhullám pedig átnyúlik az oldalfalra is. Lebegő tető is van, amelyet a C oszlop fekete betétjével valósítanak meg, a hátfalon egyenesebbek a vonalak.

A Sportnál látványos felnik, sarkosabb légbeömlők és diffúzorszerű hátsó lökhárító betét fokozza a dinamizmust, no és két darab, hatalmas méretű kipufogót is látunk. A műszerfalon a nagy méretű érintőképernyős fejegységet látjuk, illetve egy olyan betétet, amelynek a színe változó: a normálnál ezüst, a Sportnál piros színű.

Műszakilag a legfontosabb változásnak az ígérkezik, hogy változatlan külső méretek mellett a több nagyszilárdságú acélt tartalmazó TECT padlólemez miatt csökken a tömeg, és így az 1,0 literes háromhengeres szívómotor kerül az alapmodellbe, felár ellenében ennek turbós változata lesz választható, dízel nem lesz, a Sportban pedig az 1,4 literes, négyhengeres turbómotor kerül. A spórolást a Suzuki mild-hibrid technológiája segíti, amelynél az indítógenerátor segít a benzinmotornak gyorsításnál, de önmagában nem képes mozgatni az autót. A hírek szerint tehát Párizsban ismerhetjük meg az újdonságot, a sorozatgyártás várhatóan még az idén megindul Esztergomban, a forgalmazást pedig 2017 elejére ígérik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!