Már december óta hallani olyan pletykákat, hogy a francia PSA konszern (Peugeot-Citroen) partnert keres, de most először erősítették meg, hogy már folynak a tárgyalások több lehetséges féllel is.

A franciáknak a gyenge európai piac okoz gondot, mivel forgalmuk, és így nyereségük legnagyobb része is innen származik. Egy partnerrel jelentősen csökkenteni tudnák fejlesztési és gyártási költségeiket is.

A lehetséges jelöltek közé tartozik a Fiat, amellyel a PSA hagyományosan jó kapcsolatot ápol, haszonjárművek terén már hosszú évtizedek óta együttműködik a két cég. A Fiat számára azért lehetne gyümölcsöző az együttműködés, mert a franciák kompakt-középkategóriás padlólemezének segítségével a fejlesztőrészleg jobban koncentrálhatna a nagyobb autókra, amely a Chrysler kapcsán most előtérbe került.

A legnagyobb hír talán mégis az, hogy az Opel is a lehetséges partnerek között van. A német cég szintén az európai piac lassulásával küzd, ráadásul a GM-en belül egyedüliként itt erős a kompakt architektúra – az USA-ban a nagyobb, Ázsiában és Dél-Amerikában meg a kisebb autókat kedvelik a vásárlók. A PSA-Opel együttműködés az Astra-C4-30X vonalon képzelhető el, no meg a dízelek terén, ahol a franciák hagyományosan erősek.

Választ még egy jó darabig nem kapunk a kérdésekre, a PSA konszern ugyanis a tárgyalások tényének megerősítésén felül azt is közölte, még kezdeti szakaszban tartanak a megbeszélések, még több hónap hátravan akár a kezdeti szakasz lezárásáig is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!