Gertrúd kismacska eleinte kíváncsian figyeli az őt fényképező újságírókat, már a vaku villanására se kapja oda a fejét. Aztán elszenderedik, majd a szállítódobozában mély álomba merül. Nem zavarja a Macskaárvaház Alapítvány sajtótájékoztatója, pedig ő az egyik főszereplő – de erről később.

Az óbudai központú, és elsősorban ott tevékenykedő Macskaárvaház Alapítvány a kóbor macskákat segíti, ezen felül együttműködik a hatóságokkal is – több olyan eset volt, hogy az idős ember azért nem ment kórházba, mert nem akarta egyedül hagyni kisállatát, ilyenkor segítenek az Alapítvány munkatársai. A Fiattól például kifejezetten személyszállító autót kértek – ez lett a nyolc éves Panda, amelyhez a Kovács Autócentrum (www.kovacs-auto.hu) segítségével jutottak hozzá. Esetenként a tulajdonossal együtt tudják például elvinni az állatorvoshoz az ellátásra szoruló állatot.

A Örökbefogadási kampányuk keretében új gazdát keresnek az állatoknak, akiket később sem hagynak magukra, rendszeresen visszajárnak, segítenek a gondozásban, ezenkívül rendszeresen etetik a kóbor macskákat Óbudán. Jellemzően késő este teszik meg a több kilométeres kört, ebben nagy segítséget nyújt nekik az egyik támogató által adományozott elektromos roller, amellyel sokkal gyorsabban és csendesen, a lakosság zavarása nélkül tudják ellátni az állatokat.

A Macskaárvaház Alapítvány a mostani sajtótájékoztatóval indította el a „Ne üss el!” kampányát, amivel arra próbálják meg felhívni a közlekedők figyelmét, hogy figyeljenek az út szélén megbújó kisállatokra is. Utóbbiak nem tudják, hogy az aszfalt az autók közlekedésére szolgál, nekünk, az autóvezetőknek kell odafigyelnünk rájuk. Az Alapítvány egyébként azt tanácsolja, mérlegeljünk, ha hirtelen elrántjuk a kormányt, azzal akár komoly karambolt is tudunk okozni, ellenben fékezni mindig tudunk.

De térjünk vissza Gertrúdhoz, akit kedvesen felkeltenek, mielőtt Karvaly Sanyinak, a vak motorosnak (és immár vak vízisízőnek) átadnak. A halálból hozták vissza az elgázolt kiscicát, aki fél szemét elvesztette, de most már él és virul, Sanyi már izgatottan várja, milyen lesz az együttélés a játékos macskával.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!