Annyira megdöbbentő lett a Zijing Qingyuan autógyár által elkészített alkotás, hogy még igazi nevet se találtak ki neki, igazából csak körbeírják, miről van szó: Páncélozott Gömb Kabinos Elektromos Járőrautó.

Arról van szó, hogy a rendőrségnek és a fegyveres testületeknek egy olyan járműre volt szükségük, amellyel a tüntetések közepén is szemmel tudják tartani az embereket úgy, hogy közben a rendőrök nincsenek veszélyben. A különleges felépítmény páncélüvegeinek segítségével a bent ülők elméletileg körben szemmel tudják tartani a történéseket, apró szépséghiba, hogy mindössze a két előrenéző ablakra került ablaktörlő, így például pár festékkel töltött zacskóval megszüntethető a kilátás nagy része.

Csak könnyű kézifegyverek ellen nyújt védelmet az utastér páncélozása, gépfegyverrel már át lehet lőni rajta. Páncélozott elektromos autó létére mindössze 1,2 tonna a saját tömeg, a terhelhetőség 300 kg. Azt nem árulták el, hány lóerős villanymotor hajtja a járművet, de azt tudjuk, hogy a 15 kWh kapacitású akkumulátorral legfeljebb 120 km-re jut el, legfeljebb 80 km/h-s sebességgel. A Zijing Qingyuan focilabdája 4,5 méter sugarú körön képes megfordulni, extraként pedig füstgenerátorral vagy könnygázvetővel is felszerelhető, hogy tudjon magának helyet teremteni a manőverezéshez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!