2018-ban Oroszországban rendezik a FIFA Labdarúgó Világbajnokságot, és a francia példa alapján bizony az orosz szurkolók is a problémás esetek közé tartoznak. A szervezők már most készülnek az összecsapásokra, a Nemzeti Gárda nevű fegyveres testület már megkezdte a páncélozott csapatszállítók beszerzését, ezzel párhuzamosan az új egységbe az emberek toborzását, hamarosan kiképzését. Azzal nyugtatják az embereket, hogy a Kamaz Patrol nevű járművön nem lesznek lőfegyverek, csak tömegoszlatásra alkalmas fény- és hangeszközök.

A 7 méter hosszú, 12 tonna tömegű csapatszállítók 10 fő szállítására alkalmasak, a külső burkolat ellenáll a kézifegyverek – beleértve az AK-47-est is – golyóinak, 2 kg TNT robbanóerejétől is megvédi az utasokat. A 260 lóerős, összkerékhajtású Kamaz Patrol csúcssebessége 100 km/h, a vételára 12 millió rubel, 51,8 millió Ft. Azt nem árulták el, hány ilyen járművet vásárol a Nemzeti Gárda új alegysége, de várhatóan minden városban közel tucatnyi ilyen áll majd a rendfenntartók rendelkezésére.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!