A Párizsi Autószalonon mutatja be a Mitsubishi az Outlander Plug-In Hybrid változatát, a PHEV elnevezésű modell különlegessége az elektromos összkerékhajtás. No meg az, hogy elektromos üzemmódban 55 km-t képes megtenni az autó.

Az i-MiEV-nak köszönhetően már igen komoly tapasztalatokkal rendelkezik a Mitsubishi az elektromos autóhajtás terén, ezeket használták fel az új modellnél is. Az Outlander esetén új elem, hogy van benne benzinmotor is. Ez az első tengelyt tudja hajtani, itt van még egy elektromotor is, hátul csak elektromotor hajt. Mindkét elektromotor csúcsteljesítménye 82 lóerő, de az elsőnek 137, a hátsónak 195 Nm a maximális nyomatéka. Még tisztán elektromos üzemmódban is van összkerékhajtás, igaz, virtuális, de a japán mérnökök szerint ez nem hátrány, hiszen a fejlett elektromos szabályozásnak köszönhetően legalább olyan jó a rendszer, mint a hagyományos. Csak nincsenek hajtási veszteségek.

Egy 12 kWh kapacitású, az autó padlójába beépített lítium-ion akkumulátor tárolja a haladáshoz szükséges energiát, kimerülés esetén lép működésbe a 2,0 literes benzinmotor, ami közvetlen a hajtásban is részt tud venni. A szabványos átlagfogyasztás 1,6 l/100 km, egy feltöltéssel (akkumulátor- és benzin) 880 km-t tud megtenni a Mitsubishi Outlander PHEV. Normál konnektorról 4,5 óra alatt ötlődik fel a teljesen lemerült akkumulátor. A Plug-In Hbrid Outlander forgalmazása 2013 elején indul Japánban, ezt követően fokozatosan érkezik majd Európába és Észak-Amerikába.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!