Az idei évben a Lambroghini számára több fontos évfordulót is tartogat, április 27-én volt a cégalapító, Ferruccio Lamborghini születésének 100. évfordulója, most pedig azt ünneplik, hogy 50 évvel ezelőtt mutatták be a Miura nevű szuperautót.

Az 1966-os Genfi Autószalonon ismerhette meg a világ a keresztben beépített V12-es motorral szerelt, szuperlapos gépet, amely legkésőbb az Olasz meló című film nyitójelenete után lett világhírű, amikor a St. Bernard hágóra vezető 27-es számú úton kanyargott az autó, amíg az útja felettébb hirtelen véget nem ért.

Ezt az utat járták be a gyári múzeum két autójával az évforduló alkalmából, ráadásul az autó megalkotásában kulcsszerepet játszó mesterek is mind ott voltak: Gian Paolo Dallara és Paolo Stanzani mérnökök feleltek a technikáért, Marcello Gandini rajzolta meg a lélegzetelállító karosszériát. A két méregdrága autóra az olasz rendőrségnek átadott Lamborghini rendőrautó vigyázott.

Ezen kívül a gyár Miura-tulajdonosoknak szervez exkluzív túrát, június 8-12 között, a gyárból indulnak az autók, az első megálló a Dallara műhely lesz, ahol Gian Paolo Dallara fogadja majd őket, ezt követően a Cinque Terre-n keresztül vezet majd az útjuk egészen Firenzéig.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!