Egyedülálló műalkotást készített a brit Evanta manufaktúra, amely legutóbb a karbonból készített DB4 Zagato utánzattal hívta fel magára a figyelmet. Ezúttal is az Aston Martin adta az ihletet, de most működőképes autó helyett igazi műalkotást készítettek: modellautókhoz hasonló módon helyezték el egy „fán” az 1959-es LeMans-győztes DBR1/2 utánzat elemeit.

Ezzel a legendással autóval nyerte meg Carroll Shelby és Roy Salvadori a Le Mans-i 24 órás versenyt, ennek tiszteletére a készlethez mellékelnek egy sapkát is, amelyet mindkét legendás versenyző ellátott aláírásával – már csak e miatt is komoly harc várható az alkotásért a Goodwood Revival hétvégén tartott árverésen.

A becsüs szerint 20-30 000 fontért fogják leütni az alkotást, de ennek többszörösét se zárják ki. Azonban nem árt, ha belegondol a kedves vásárló, ahhoz, hogy igazán jól érvényesüljön a műalkotás, jó nagy méretű falra kell majd fellógatni – 6,35 méter hosszú, 3,3 méter magas az egész. Az Evanta Motor Co. egyébként kérésre akár működőképes DBR1/2 replikát is legyárt a kedves vásárlónak, hogy az ne csak a falon csodálhassa új szerzeményét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!