Genfben, az új Audi A3-as bemutatásával indul a Volkswagen konszern kompakt autóinak leváltása az új MQB alapra, a sorban második autó a Seat León lesz, harmadikként a Volkswagen Golfot ismerhetjük majd meg – valamikor ősszel. Jövő tavasszal meg az új Skoda Octaviának örülhetünk majd.

A Volkswagen Golf minden kényelmi-biztonsági extrát megkap majd, amit csak a konszern tud – igaz, nem feltétlenül szériafelszerelésként, hanem extraként. A motorkínálat kezdetben a kisebb, 1,2-1,4 literes TSI benzinmotorokra és a 2,0 literes TDI-re korlátozódik. A nagyobb benzines turbómotorokat és az 1,6 literesre csökkentett lökettérfogatú új dízelt csak egy kis késéssel kapja meg a Volkswagen Golf hetedik generációja – folyamatosan állnak át a VW konszern motorgyárai az új erőforrásokra.

A karosszéria-kínálat eleinte a három- és ötajtós limuzinra korlátozódik, a kombi egy kis ideig még aktuális megjelenésével folytatja, a kabrióra még elég sokat kell várniuk a rajongóknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!