A Torinó mellett találhat Királyi Park volt a központja a Suzuki olasz forgalmazója által rendezett Economy Run elnevezésű fogyasztásversenynek, amelyen újságírók 20 darab, egyforma SX4 S-Cross típusokkal indultak.

A 40 újságíróból a helyszínen sorsolták össze a párokat, akik aztán egy előre meghatározott – országúton, kisebb városokon és falvakon átvezető – 40 km hosszúságú körutat tettek meg rögtön négyszer, és erre 2 órás időlimitük volt. A Dekra szakemberei beállították a keréknyomást, majd leplombálták a szelepeket és az üzemanyagbetöltő-nyílással is így tettek. Az autók egyébként 1,6 literes, 120 lóerős dízelmotorral és elsőkerékhajással rendelkező SX4 S-Crossok voltak – ennek a szabványos átlagfogyasztása 4,4 l/100 km, ami 3,8 l/100 km-es országúti és 5,4 l/100 km-es városi fogyasztásból jön.

Ezt jócskán alulmúlták a legspórolósabb olasz pilóták, aki a 160 km-es távot 4,73 liter gázolaj felhasználásával tette meg, azaz 2,97 l/100 km-es átlagot autózott össze. Majdnem a fél mezőny, azaz 9 páros végzett 3,3 l/100-es fogyasztás alatt, a legrosszabb érték 5,5 l/100 km volt – ők valószínűleg nem vették komolyan a feladatot. Szóval kellően ideális körülmények között még a sokat szidott szabványos átlagot is alul lehet múlni az autókkal, és ezt aktuálisan a Suzuki bizonyította be nekünk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!