Csak június 10-én mutatkozik be minden részletre kiterjedően a Tagaz autógyár újdonsága, addig néhány fényképpel és pár kiszivárgott információval kell beérnünk. Például egyelőre csak PS511-ként emlegetik az autót, amelynek nagy valószínűséggel Akvella lesz a neve.



A műszaki részletekről nem tudunk sokat, a motorról például annyi ismert, hogy 1,6 literes, de se teljesítményt, se egyéb paramétert még nem tudunk.

A felszereltségről annyi ismert, hogy blokkolásgátló, két légzsák, légkondi és fűthető első ülések is lesznek a fedélzeten, mégpedig alapáron. Ezek után nagyon szerénynek tűnik az a becslés, miszerint a Tagaz saját fejlesztésű autójából még az idén csak 1500-at akarnak eladni. A vételár ugyanis a hírek szerint olyan lesz, aminek hallatán megbocsátja az ember a forma esetleges hibáit: 9250 eurónak, azaz 2,8 millió forintnak megfelelő rubelért kínálják majd a PS511-est. Ennyi pénzért ilyen autót máshol nem adnak nem csak Oroszországban, de máshol sem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!