Egy ideje már csak óriás-szabadidővel tud szolgálni az Infiniti a vásárlóinak, márpedig az összes konkurens szép pénzeket keres a hatalmas méretű limuzinokkal, és újabban már az óriáskupék is jól fogynak. Ezek után nem csoda, hogy az Infiniti is hasonló autóval készül, amit a Párizsi Autószalonon debütáló Q80 Inspiration nevű tanulmánnyal jeleznek.

Két éven belül megvásárolható lesz majd az a típus, amely főbb vonásaiban megfelel majd az itt látható óriáskupénak. Bizonyos részleteket még módosítanak majd, hogy ésszerű áron tudják majd adni az autót – például másként tagolják majd a jelen esetben két részre osztott szélvédőt, ami a teljes utasteret átéri. Utóbbival kapcsolatban csak annyit mondanak, hogy az nem négy, hanem 1+1+1+1 személyes, hiszen mindenki egyformán fontos. És egyformán tudja használni a fedélzeti szórakoztató elektronikai berendezéseket, hiszen azt mondják, önműködő haladásra is képes a Q80 Inspiration.

Ehhez pedig egy új fejlesztésű hibrid hajtást használ, amelynél a belső égésű motor egy 3,0 literes, turbós V6-os, amelynek a munkáját elektromotor(ok?) segítik. További részletek helyett annyit mondanak, hogy a rendszerteljesítmény 550 lóerő, és 5,5 l/100 km a szabványos fogyasztása. Ez az érték pedig megfelel annak a szociális érzékenységnek, amelyet a luxuskategória vásárlói elvárnak autóiktól – fogalmazta meg az Infiniti. Mellékesen pedig a környezetszennyezést is csökkentik, de hát ez csak másodlagos szempont.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!