Német lapinformációk szerint már javában zajlik a következetes költségcsökkentés az Opelnál, a német munkatársak számára bizony jelentős változást jelentett, hogy a megbeszéléseken már nincs keksz az asztalon, és a céges telefon se lehet már iPhone, csak olcsóbb Androidos készülék. Persze ennél sokkal komolyabb költségmegtakarításra is szükség van, a gyártás és a marketing területén is jelentős megtakarítást akarnak elérni, a cél, hogy az Opel/Vauxhall márkák nyereségességi határa évi 800 000 autóra csökkenjen, azaz ennyi autó legyártása esetén már pozitív nulla legyen az eredmény.

A Pace! nevű stratégiai terv alapján 2024-ben búcsúzik a piacról az utolsó, még GM-alapra épülő autó – ez minden bizonnyal az idén piacra dobott Insignia –, de már ennél sokkal hamarabb átállítják a gyártóüzemek a PSA-technikára. A motorgyárakban (köztük a szentgotthárdi üzemben is) a PSA aktuális és jövőbeli erőforrásait gyártják majd, az autógyárakban is átállnak a CMF (kisautó) és EMP2-es (kompakt és középkategória) padlólemezekre, amelyeknek következtében ott az Opel és Vauxhall típusok mellett a Citroën, DS és Peugeot típusokat is tudnak majd gyártani – cél mindenhol a 100 %-os kapacitás-kihasználás.

2020-ban már négy plug-in hibrid/elektromos autó lesz az Opel kínálatában, köztük az új Corsa akkumulátoros-elektromos változata, 2024-ben már a teljes típuspalettán – beleértve a haszonjárműveket is – elérhető lesz újenergiás hajtás, az egyik úttörő típus a jövőre érkező új Combo lesz (az új Berlingo/Partnert testvérmodellje) az akkumulátoros-elektromos hajtásával.
“A PACE! felszabadítja teljes potenciálunkat. Ez a terv döntő jelentőségű a vállalat szempontjából, amely képes megvédeni alkalmazottainkat kedvezőtlen gazdasági körülmények között is, s amely fenntartható, nyereséges, globális villanyautós céggé teszi az Opel/Vauxhallt. Így lesz biztos a jövőnk, mi pedig az ismert német kiválósággal járulunk hozzá a Groupe PSA fejlődéséhez. A tervek megvalósítása máris beindult, valamennyi csapatunk, munkatársunk eltökélt, hogy elérje a kitűzött célokat,” mondta az Opel elnök-vezérigazgatója, Michael Lohscheller.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!