A Ford 1913 óta van jelen Argentínában, így az 1976-83 közötti katonai diktatúra idején is működött. A kedden befejeződött bírósági tárgyalás során azt tárgyalták, hogy a Buenos Aires közelében lévő gyár vezetője és biztonsági igazgatója asszisztált a hatóságoknak abban, hogy azok megkínozzák a Ford alkalmazottait. Pedro Muller 10, Hector Sibilla 12 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Ez volt az első alkalom Argentínában, hogy egy külföldi tulajdonban lévő vállalat vezetőit emberiesség elleni bűncselekmények miatt elítélték.

A vád szerint a vezetők fényképeket, otthoni címet és egyéb személyes adatokat adtak át a diktatúra embereinek, akik ez alapján fogták el és kínozták meg a vádban említett 24 egykori alkalmazottat. Emellett még abban is bűnösnek találták az igazgatókat, hogy beleegyezésükkel a gyár pihenőszobájában létrehoztak egy vallatószobát, ahol aztán a letakart arcú, megbilincselt munkásokat vallatták és verték.

A Ford jelenlegi argentin képviselete szerint a cég bűnössége nem volt tárgya az eljárásnak, amely során mindenben együttműködtek a nyomozó hatóságokkal az ügy felderítése érdekében. A katonai diktatúra rendfenntartói előszeretettel sötétzöld színű Ford Falconokat használtak. Az áldozatokat képviselő ügyvéd a per megnyerését követően a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy ezt követően megpróbálják az Egyesült Államokban beperelni a Fordot, a jogi környezet miatt azonban valószínűleg nem kerül majd sor vádemelésre.