Amíg Európában minden az üzemanyag fogyasztás leszorításáról szól, világszerte igen sokan megengedhetik maguknak, hogy ne törődjenek ilyen apróságokkal. Nekik készül a Bentley legújabb modellje, a hatalmas méretű, és az új fejlesztésű, 6,0 literes W12-es biturbó erőforrást (608 LE/900 Nm) használó Bentayga nevű szabadidő-autó.

A rend kedvéért készítenek hibrid változatot is – ebben várhatóan egy V8-as biturbó szolgál majd vagy két villanymotorral segítve – készítenek, hiszen politikailag korrektnek kell lenni már manapság. Még vagy két hosszú év van a típus piacra dobásáig, ennek megfelelően a tesztelés is eltart még egy jó darabig. Egy ilyen korai prototípust, a már végleges karosszériáját viselő, de azért még erősen elmaszkolt példányt fényképezett Kovács Tibor, kaposmérői olvasónk. A táblák alapján Lipcse közelében haladt, amikor felbukkant mellette a már a méretei miatt is feltűnő jelenség, amelyet aztán meg is örökített. Köszönjük a fotókat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!