Lengyelországból fogadta örökbe egy olasz házaspár a most 13 éves fiút, aki egy mobiltelefon-számla befizetés körüli vita után fogta magát, és felkerekedett, hogy meglátogassa biológiai testvérét, a még mindig Lengyelországban élő lányt, akivel interneten tartotta a kapcsolatot.

Mindezt pedig édesapjától lenyúlt Mercedesszel tette, és majdnem sikerült is elérnie a célját, közel 1000 kilométert tett meg különösebb közjáték nélkül. Az olasz Montebelluna városából indult, és a németországi Moisburg mellett állította meg végül a rendőrség – akik az autóba épített műholdas követő alapján kapcsolták le. A vezetési stílusa nem volt feltűnő, a fiatalember ugyanis gyakorló gokart versenyző, magabiztosan kezelte az autót. Kétszer tankolt is, de egyik alkalommal se tűnt fel a kutasoknak a vásárló fiatal kora. Nevelőszülei érte mentek, és két autóval mentek haza Olaszországba, fiatal korára való tekintettel nem indult ellene semmilyen eljárás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért